موسسه حضرت آیت الله العظمی خویی (ره)


سوالاتی در مورد خوردن و آشامیدن

عصاره مالت جو

1)

 س:   با سلام،

در بعضی شکلات ھا عصاره جو مالت یا barley malt extract وجود دارد و در تعریف ان امده است: عصاره مالت یا عصاره جوانه جو ،شیره اي قھوه اي رنگ است كه از دانه ي جوي جوانه زده به دست مي آید. در این فرآیند ،جوي مخصوص مالت سازي را شرایط مناسب جوانه زده و بعد از مدت زمان مشخصي آن را خشك نموده وعصاره آن را استخراج مي كنند.

به ظاھر نباید مسیله خاصی باشد ولی این که در چه کارخانه ای (اب جو سازی یا غیر ان؟) عصاره حاصل میشود و ایا ازھم جدا ھستند یا خیر جای سوال است ایا خوردن این شکلات ھا اشکال شرعی دارد؟با تشکر

ج: در صورتي كه حاوي فقاع یعني ابجو كه مسكر وحرام است نباشد مانعي ندارد


مالت جو

استخراج کند

1)

س: سلام،

برخی از شکلات ها حاوی عصاره مالت جو هستند و در تعریف آن آمده است: عصاره مالت، شیره قهوه ای رنگی است که از دانه های جو جوانه زده به دست می آید. در این فرآیند جو به طور ویژه در شرایط مناسب جوانه زده و برای مدت معینی خشک شده و عصاره آن استخراج می شود.

به نظر می رسد که این مشکلی نداشته باشد، اما عصاره آن در کدام کارخانه (ملت جو یا غیره؟) به دست می آید و اینکه آیا آنها جدا شده اند یا نه، جای سوال است. آیا خوردن این شکلات ها اشکال شرعی دارد؟

متشکرم

ر: بسمه تعالى اگر مشروب مست و حرام نباشد اشكال ندارد.

Share by: